Projekt

Fokus på kvinder og hormonelle ubalancer
I maj 2010 starter jeg et nyt projekt på min klinik i København, som en del af min efteruddannelse på Dynamis School of homeopathy. Projektet har fokus på kvinder og hormonelle ubalancer, hvor målet med projektet er at undersøge hvad homøopati kan gøre for kvinder, som af forskellige årsager må leve med hormonelle problemer. Det er et meget bredt område, og derfor har jeg valgt at dele projektet op i flere underområder.

Baggrund
Baggrunden for projektet er min interesse for hormonernes indflydelse på os og vores hverdag, og hvordan ubalancer kan begrænse os både fysisk og psykisk. I løbet af livet går en kvinde gennem en række naturlige hormonelle forandringer – oftest foregår dette roligt og uden problemer – men ind imellem mister kroppen sin rytme og får brug for hjælp til at genoprette et godt helbred. Dette kan ske på alle stadier af livet, men ofte i forbindelse med naturlige forandringer så som puberteten, ved graviditet, efter fødslen eller i overgangsalderen. Nyere forskning viser, at hormonerne har stor indflydelse på disse begivenheder og kan influere på vores ønsker, ambitioner, tanker og følelser.

Det er det hormonelle system, som sammen med nervesystemet styrer alt, hvad der sker i kroppen, og mellem de to systemer foregår et fantastisk og indviklet samarbejde. Når der opstår en ubalance oplever vi forskellige symptomer. Årsagen til hormonelle forandringer kan være mange og det er ikke altid lige enkelt at finde de specifikke årsager. På grund af det ønsker jeg at se, hvad homøopati kan gøre for at balancere hormonerne i kroppen. Der findes allerede en del homøopatiske undersøgelser, der viser gode resultater.
Underområder i projektet
Ufrivillig barnløshed. Der findes mange forskellige faktorer, der foresager ufrivillig barnløshed, og ofte handler det om hormonelle ubalancer. Fortrinsvis vil jeg inkludere kvinder, som har været til undersøgelse hos lægen uden at få en diagnose, i mit projekt.

Under og efter graviditet. Eksempler på plager under graviditet er kvalme og opkast, bækkenløsning, svimmelhed, træthed eller humørskift. Problemer efter fødslen kan være amning, inkontinens, hårtab, nedstemthed eller samlivsproblemer.

Uregelmessig menstruation. Det kan være udebleven menstruation, stærke og smertefulde blødninger, korte eller lange intervaller mellem menstruationerne og meget andet. Hvis menstruationen udebliver er der ofte problemer med ægløsningen.

PMS – præmenstruelt syndrom, kan indeholde flere aspekter såsom; bugsmerter, ømme bryster, hovedpine, vægtforøgelse, ildebefindende, smerter i ryg og led, humørsvingninger, forandringer i søvnrytmen, sexlyst og appetit.

Puberteten. Menstruationsproblemer, eksempelvis for stærke, uregel-mæssige eller smertefulde blødninger, hudproblemer, humørsvingninger, træthed, nedstemthed, sen/tidlig pubertet.

Klimakteriet. Eksempelvis uregelmæssig menstruation, søvnproblemer, hedeture, nattesved, hovedpine, rastløshed og uro, humørsvingninger, hjertebanken, svimmelhed, tørre og skøre slimhinder i underlivet, led og muskelsmerter, samlivsproblem.

For mere information, tag kontakt med mig på mail@linahomeopati.dk eller telefon 21850962.

Homeopathy-for women´s health
Lina Homeopati